Les ecodelegades i els ecodelegats

 

Hi ha uns quants i unes quantes alumnes de l’Institut Montgrós de Sant Pere de Ribes que tenen un paper molt especial dins del centre, els ecoldelegats i les ecodelegades. Ells i elles són les encarregades de decidir, juntament amb uns quants professors i professores, els projectes ambientals que es duran a terme a l’institut durant el curs escolar.

La figura dels i les ecodelegades va néixer l’any 2016, quan el centre es va embarcar en un projecte d’educació ambiental anomenat Ecomontgròs. A través de l’impuls d’eines de participació de l’alumnat, el projecte persegueix quatre objectius per a esdevenir un espai més amable vers el medi ambient: cuidar l’ecosistema, conscienciar sobre l’estalvi d’aigua, utilitzar la llum solar i fer una xarxa d’instituts amb projectes similars.

L’assemblea verda, formada per les ecodelegades, els ecodelegats i per uns quants professors i professores del centre, és l’espai on es decideixen els projectes ambientals que es duran a terme. Durant el darrer curs escolar, el 2018/2019, els alumnes van organitzar una fira de llibres de segona mà per Sant Jordi, van plantar planters amb flors, fruites i verdures, i van fer un estudi sobre la quantitat de residus que es creaven a l’hora d’esmorzar. Per reduir-ne la quantitat, van repartir “boc’n’rolls” amb una fitxa de compromís d’ús que havien de firmar tant les famílies com els alumnes.

Aquest any han seguit apostant per seguir treballant en la reducció de residus de l’esmorzar i dels envasos. Així mateix, han marcat dos altres objectius: consolidar les eines de participació de l’institut en projectes ambientals, i conscienciar la comunitat educativa sobre temàtiques ambientals en general, i sobre la reducció de residus en particular. L’assemblea verda va decidir informar-se sobre diferents formes per a reduir residus, i va creure convenient conèixer més a fons la problemàtica del malbaratament alimentari per començar a posar-hi solucions.

Una de les talleristes d’Espigoladors va fer un taller amb tots els ecodelegats i ecodelegades de l’institut, i va quedar encantada de veure joves tan compromesos i compromeses amb la lluita per l’aprofitament alimentari.

Des d’Espigoladors celebrem que cada vegada més i més centres educatius  introdueixin la figura dels ecodelegats i les ecodelegades. Considerem que és una demostració que cada vegada avancen cap a un model mediambientalment més sostenible.

Si voleu conèixer millor els projectes que duen a terme els ecodelegats i les ecodelegades, doneu un cop d’ull al blog de l’Ecomontgròs. Aquí teniu l’enllaç: https://institutmontgros.wixsite.com/ecomontgros

Organitza:

Centre de preferències de privadesa

Obligatòries

S'utilitzen per garantir el funcionament de la web, carregar el mapa de google i els formularis de contacte.

gdpr,

Advertising

Estadístiques

Ens ajuden a analitzar i millorar la interacció dels usuaris amb el nostre lloc web recopilant informació de forma anònima

GPA,

Other

Pin It on Pinterest

Share This