El voluntariat representa un dels pilars més importants de l'entitat, un suport imprescindible sense el qual no seria possible portar a terme diferents projectes d'atenció i acompanyament a les famílies, tant a dins com fora dels hospitals, delegacions i La Casa dels Xuklis.

Cada vegada són més les persones que volen passar a l'acció i pensen que oferint part del seu temps lliure per ajudar als altres és la millor manera de contribuir al bé comú. És per això que la figura del voluntari/ària s'ha convertit en un motor indispensable dins la nostra societat actual.

I a l’AFANOC tenim el privilegi de comptar amb un equip de voluntariat molt nombrós que desenvolupa aquesta tasca tan necessària i complementària a la de l’equip professional.


Aquests tenen presència en diferents espais d'intervenció i l'AFANOC s'ocupa de formar-los d'acord amb les especificitats de cada un d'aquests espais.


TIPUS DE VOLUNTARIAT

img-hospitalari

Hospitalari

Las seva funció principal és la d’acompanyar, donar suport, jugar, entretenir i oferir activitats lúdiques als infants i adolescents i als seus cuidadors durant els períodes d’ingrés a planta i les visites ambulatòries.

img-casaXuklis

La Casa dels Xuklis

Durant les tardes de dilluns a divendres, ofereixen activitats i tallers programats, amb l’objectiu d’enriquir i aportar aire fresc a les famílies allotjades.

img-domiciliari

Domiciliari

Els infants i adolescents que tornen a casa després d’una estada a l’hospital, sovint no poden reprendre immediatament les activitats que formaven part de la seva quotidianitat (anar a l’escola, activitats extraescolars, interaccionar amb iguals...). Comptar amb el suport d’un voluntari/ària ajuda a normalitzar la vida quotidiana.

img-actesCampanyes

Actes i Campanyes

Actuacions de sensibilització i difusió. Participació en actes, campanyes i esdeveniments públics per fer visible la tasca que desenvolupa l’AFANOC i ampliar la base social i econòmica de l’associació.

img-tasquesAdmin

Tasques Administratives

Col·laborar, a la seu de l’entitat, en tasques de suport a la gestió i organització de les activitats que du a terme l’associació en el seu dia a dia.